FAQ

Vad är medelstorleken på gäddorna hos er?

Medelstorleken ligger ungefär på 60-75cm men gäddor över 100cm fångas varje vecka bland våra gäster under fiskesäsong.

Vilka arter kan man fiska hos er?

Vi är huvudsakligen inriktade på gäddfiske men det finns möjlighet att, beroende på säsong, fiska abborre, näbbgädda, havsöring och sill. Laxfisket är också bra utanför Karlskrona men de områden som är bra nås generellt inte med vår typ av uthyrningsbåtar.

Behöver vi städa stugan innan avresa eller ingår detta?

Städning ingår inte i priset och ska således utföras av gäst innan avresa. Städutrustning och instruktioner finns i respektive stuga.
Det är också möjligt att betala för städning och kostnad beror på vilken stuga man bokat. Priser finns tillgängliga på hemsidan och i respektive stuga. Om städning utförs av gäst måste tid för städinspektion bokas senast dagen innan avresa.

Finns restaurang/butik i närheten?

I anslutning till campen finns restaurang Havsviken med tillhörande kiosk. Öppettiderna varierar efter säsong, med längre öppettider under sommaren. Kolla gärna www.havsviken.se för meny och öppettider. Karlskrona centrum ligger mindre än 3km från oss där det finns gott om restauranger, barer och butiker. Flera av stadens restauranger erbjuder även utkörning till oss på Dragsö.

Hur många gäddor får man per båt och dag?

Givetvis varierar resultaten mycket men i genomsnitt fångas 5-25 gäddor per båt och dag. Vissa båtar kan rapportera om endast ett fåtal gäddor på en heldag medan de bästa dagarna antalsmässigt kan ge uppåt 80 gäddor på en dag, i en båt!

Vilken är den bästa tiden på året för gäddfisket?

Gädda kan fiskas året runt. Dom största exemplaren fångas ofta under årets kallare månader från november – mars men den populäraste perioden för fisket är april – maj samt september – november (vår- och höstsäsong)

Vilka sorts beten funkar bäst?

Gäddan är aggressiv och äter allt levande som går in i dess mun. Därför varierar betesvalet och man kan med framgång använda jerkbaits, gummibeten, gäddflugor, spinnerbaits eller vanliga skeddrag. Generellt är färgen viktigare för dagen. Vi använder ofta färger som ”skitmört”, tånglake, motoroil och röd/svart. I vår reception säljer vi ett urval av beten som fungerar väl i skärgården.

Behöver vi fiskekort i Karlskrona skärgård?

Nej. Du behöver inget fiskekort i skärgården. Däremot krävs fiskekort i flera av de åar som mynnar ut i skärgården.

Går det att fiska även om det blåser mycket?

Absolut! Karlskrona skärgård utgörs av 1650 öar, kobbar och skär. Detta gör det möjligt att alltid hitta områden där det är lugnare med vind och där det då går att fiska.

Varför finns det ingen försäkring på båtarna?

Det är omöjligt för oss att försäkra båtarna till ett vettigt pris för uthyrning. Givetvis finns ansvarsförsäkring men skador orsakade på båt eller dess motor står man själv som gäst för.

Era fiskepaket verkar vara för 3 personer. Vad gäller om vi är 4?

Det stämmer att våra fiskepaket är avsedda för 3 personer. Det är således samma pris för 1-3 personer. För en kvalitativ vistelse rekommenderar vi upp till 3 personer per båt (Master410 rekommenderar vi 2 personer). Om ni är 4 personer går det också bra mot en avgift. Helgpaket +750:- eller veckopaket +1500:- oavsett fiskepaket.

Kör ni med C&R?

Givetvis! Det är väldigt viktigt för oss att våra gäster är varsamma om gäddorna för att bibehålla ett bra gäddfiske i Karlskrona. Därför rekommenderar vi alla gäster att släppa tillbaka all sin fångst. Vi tillåter att behålla någon enstaka fisk för middag till kvällen men att behålla fisk för att ta med hem eller sälja vidare är inte tillåtet. Tänk också på att följa gällande svenska lagar gällande storleken på den fisk som eventuellt tas upp. Endast gäddor mellan 40-75cm får medtagas.

Kan jag boka en stuga och två båtar/båtplatser?

Våra fiskepaket inkluderar en båt/båtplats per stuga, utan undantag. Skulle det finnas lediga båtar/båtplatser vid ankomst finns möjlighet att lägga till en extra båt/båtplats.

Erbjuder ni fångstgaranti på era fiskeguidningar?

Nej. Det är fiske det handlar om och resultaten varierar beroende på väder/vind, antal fiskare och erfarenhet. Vanligtvis fångar vi mellan 5-15 gäddor på en halvdagstur och mellan 10-25 gäddor vid en heldagstur. Vissa dagar färre, vissa dagar fler än så!

Finns WiFi tillgängligt på campen?

Absolut! WiFi finns tillgängligt på hela området och ingår för alla fiskegäster.

Finns det några andra aktiviteter att göra på campen?

Det finns ett brett utbud av aktiviteter vid sidan av fisket. Bland annat har vi en bastuflotte samt en utomhusjacuzzi som kan hyras året runt, med tillgång till bastu. Beroende på säsong kan man också hyra kajak/kanot/cykel, spela äventyrsminigolf eller ta sig ett bad i Östersjön. Avståndet till Karlskrona centrum är mindre än 3 kilometer där möjligheterna är många. Utforska nattlivet eller varför inte bara en god bit mat och dryck? Missa inte att besöka Marinmuseum i centrum!

Är det svårt att köra båt i Karlskrona skärgård?

Överlag är vår skärgård grund med många öar, kobbar och skär. Vid ankomst får man en grundlig genomgång om hur båten fungerar och vad som är viktigt att tänka på när man kör i skärgården. Alla Masterbåtar är utrustade med Lowrance plotter så man enkelt kan se vart man kör. Vi rekommenderar att man bokar en guidad tur om det är första gången man besöker Karlskrona. Guiden kommer då utöver att visa de bästa fiskeplatserna också kunna lära ut hur man lämpligast kör i skärgården.

Bensin och påfyllning?

Bensin ingår inte. Man får ut en full tank vid ankomst och man kan antingen välja att återlämna den full eller betala 30kr/liter vid utcheckning. Under vistelsen ansvarar gästen själv för att fylla på tanken efter behov. Närmsta båtmack ligger ca 8 minuter från vår camp. Fråga vår personal vid ankomst om vart man fyller tanken så hjälper vi gärna till med att visa vart man lättast åker!

Kan man lämna kvar sin utrustning i båten över natten?

Givetvis ansvarar man själv för sin egen utrustning och vi rekommenderar inte att lämna något kvar i båten över natten. Under uthyrningsperioden ansvarar gäst också för de saker som ingår i hyran så som ankare, bensintank, flytvästar, sjökort och Lowrance plotter. Borttappade/förlorade saker kommer debiteras.

Tar ni någon deposition för båten under uthyrningstiden?

Nej, vi tar ingen deposition. Alla gäster som hyr våra båtar fyller i ett hyrkontrakt vid ankomst där kreditkortsuppgifter lämnas som garanti för betalning vid eventuell skada på motor/båt.

Behöver man båtförarlicens för att hyra era båtar?

Nej, vi kräver ingen båtförarlicens men man måste vara minst 18 år gammal. Vi rekommenderar också att man har någon form av båtvana.
Kom ihåg att våra båtar inte är försäkrade för skador så kör man på något är det man själv som gäst som får stå för de kostnader som kan uppstå. Vanligtvis vid grundstötning går endast propellern sönder, men vid allvarligare grundstötningar kan skadekostnad uppgå till 25.000kr vid ett sönderkört växelhus.

Vad gäller angående sänglinnen och handdukar?

Sänglinnen och handdukar är inte inkluderat i priset. Du kan antingen ta med egna eller hyra färdiga set hos oss för 140kr/set. Dessa kan företrädesvis förbokas eller också läggas till vid ankomst i mån av tillgänglighet.

Varför använder ni Propulse propellrar istället för vanliga aluminium?

Propulse propellrar är gjorda med 4 separata blad i hårdkomposit. Dessa går lätt sönder, huvudsakligen för att (förhoppningsvis) undvika allvarliga och dyra skador på växelhuset. Bladen är lätta att byta och kostar 300kr/blad. Om vi skulle använda aluminiumpropellrar ökar risken för allvarliga motorskador. Det är också svårt att se på en aluminiumpropeller vilken gäst som har orsakat vilka skråmor/skador på propellern om man inte byter ut/reparerar hela propellern vid minsta nötning i stenar etc.

Vilka in- och utcheckningstider gäller? Kan vi ha båten längre på avresedagen?

Incheckningstid är 15:00 och utcheckningstid är 12:00. Samma tid för såväl stuga som båt. Varje helg har vi dock ett begränsat antal båtar som kan boka till förlängd utcheckning av båten till 16:00 istället för 500kr per båt. Detsamma gäller tidig utlämning från 08:15 istället för 15:00 till samma kostnad, 500kr per båt.

Finns det båtramp i närheten av er camp?

Givetvis! Alla som bokar och kommer med egna båtar har tillgång till vår båtramp som finns precis utanför campens område. Vid vattenstånd lägre än -50cm kan det bli problem att sjösätta större båtar då det är grunt på platsen. Det ingår även båtplats och trailerparkering vid bokning av fiskepaket med egen båt.

Får man ha med husdjur i stugan?

Ungefär en fjärdedel av våra stugor tillåter husdjur. Ange vid bokningstillfället om ni ämnar ha med er husdjur under vistelsen.

Jag vill bara boka en till två nätter, kan jag inte det?

Våra fiskepaket går endast att förhandsboka minimum torsdag-söndag, söndag-torsdag, söndag-söndag och lördag-lördag. Två veckor innan ankomst går det att boka utanför bokningsdagarna i mån av ledighet samt att personal finns på plats.

Vad är det för åldersgräns för att hyra ett fiskepaket?

För att hyra stuga med båt hos oss är kravet att man är fyllda 18 år.
Givetvis går det bra att följa med och fiska om målsman är med.

HTML tutorial